Project omschrijving

FEESTARTIKELEN SINDS 1908

Bokstijn Feestartikelen is ontstaan vanuit een hobby van Jan Bokstijn. Jan was eigenlijk hoefsmid maar in zijn vrije tijd trad hij op bij bruiloften; met een bolhoed en snor wist hij iedereen kostelijk te vermaken. Vaak kwamen er mensen vragen of ze deze artikelen mochten lenen of zelfs van hem konden kopen. Dit kwam zo vaak voor dat Jan Bokstijn in 1908 een winkel in feestartikelen is begonnen op de Vaillantlaan te Den Haag. Later kwam zijn zoon Adriaan ook in de zaak.

De samenwerking tussen Jan en zijn zoon ging niet voorspoedig en in 1923 startte Adriaan Bokstijn dan ook een eigen feestwinkel in de Weimarstraat te Den Haag. Samen met zijn vrouw runde hij succesvol de winkel. De andere winkel aan de Vaillantlaan werd verkocht.

In de oorlog was de winkel gedwongen gesloten, waarbij Adriaan wel aan Duitsers mocht verkopen. Hij verkocht ze slingers en vlaggenlijnen, maar alleen in het rood wit en blauw. Natuurlijk handelde hij verder onder de toonbank gewoon door. Na de oorlog moest het bedrijf weer van vooraf aan beginnen. Ondertussen was Adriaan zijn zoon, Hans Bokstijn, in het bedrijf erbij gekomen. Een aantal jaren werkten vader en zoon samen. Hans ging het land door met boekjes met voordrachten en bruiloftsliedjes, deze drukten ze zelf.

LEES VERDER