Project omschrijving

Over Bioscopen Leiden

Bioscopen Leiden B.V. exploiteert op dit moment alle bioscoopzalen in Leiden. Wij zijn veertig jaar geleden begonnen met het Kijkhuis, in 1994 hebben wij het Trianon Theater overgenomen en vanaf 2008 nemen wij ook de exploitatie van het Lido Theater voor onze rekening. Zowel het Trianon Theater als het Lido Theater waren zonder deze overnamen verloren gegaan voor de stad en met deze overname zijn daarom twee van de oudste bioscopen van het land bewaard gebleven.

Dat Bioscopen Leiden momenteel alle bioscoopzalen in Leiden exploiteert, zorgt ervoor dat er in Leiden een unieke bioscoopsituatie is die veel voordelen met zich meebrengt. Wij kunnen hierdoor bijvoorbeeld Trianon Theater, Lido Theater en het Kijkhuis een duidelijk eigen gezicht geven. Deze hebben allemaal hun eigen filmkleur en publiek. We hebben hiermee een filmklimaat gecreëerd, waarin we zowel de liefhebber van de kleinere artistieke film als de liefhebber van de grote commerciële Hollywoodfilm kunnen bedienen. In totaal zijn er 10 zalen met samen 1490 stoelen. Met deze capaciteit heeft Bioscopen Leiden vorig jaar 400.000 bezoekers mogen verwelkomen.

Toch zetten wij steeds in op uitbreiding en vernieuwing van het Leidse bioscoopaanbod. Momenteel zijn wij bezig met de ontwikkelingen van twee nieuwe bioscopen: het nieuwe Kijkhuis op de Lammermarkt en megabioscoop De Geus aan het Stationsplein. Houd onze sociale media in de gaten voor het laatste nieuws rond onze nieuwe bioscopen.