'Fris het voorjaar in'

Voorjaar. De zon kriebelt op je huid en je staat te popelen om de ramen en deuren op te gooien. Natuurlijk heb je zin om lekker buiten te genieten van de eerste zonnestralen. Maar het is ook heerlijk om even je huis door te gaan voor een voorjaarsbeurt.

Na maanden de ramen en deuren dicht te hebben gehouden om de stookkosten binnen de perken te houden, wil je nu de boel opengooien. Doe dat ook, want niet alleen jij knapt op van een frisse neus, je huis ook. Gooi de dekbedden en matrassen rustig even naar buiten want dat is dé manier om huisstofmijt tegen te gaan. Pak de rager en ga spinrag en ander stof te lijf. Wie meer wil, pakt nu de verfkwast of koopt wat rollen behang en geeft het huis een nieuw kleurtje. Histor brengt Olive Sprig, een flexibele grijsgroene kleur die elk interieur een voorjaarsboost geeft. Maar ben je niet zo van het groen, dan vind je talloze andere tinten die dit voorjaar weer hip en trending zijn. Van retrokleurtjes als okergeel, terra en blauw, tot de beroemde polkadots. Flexa heeft als kleur van 2022 Bright Skies gekozen. Je voelt het voorjaarzonnetje al prikken. En als je toch bezig bent, kijk nog eens kritisch naar je meubilair. Misschien wordt het nu toch tijd om afscheid te nemen van die wat doorgezakte bank of stoel. Ga eens lekker rondneuzen op een van de woonboulevards in het 071-gebied. 

Behalve in huis, is het voorjaar ook het lekkerste tijdstip om de tuin in te gaan. Na 14 mei, als de traditionele ijsheiligen voorbij zijn, kun je buiten aan de slag zonder bang te zijn dat je nieuwe planten bevriezen. Kies eens voor het planten van dahlia’s, die je in alle kleuren, vormen en maten kunt kopen. Of ga voor vaste planten, als je niet elk jaar weer met de handen in de aarde wilt wroeten. De kwekers van vaste planten hebben een gezamenlijke website onder de naam www.perennialpower.nl waarin ze tuintips geven. Van ooievaarsbek tot ridderspoor, over bemesting en over welke plant wanneer bloeit. Zo ga je goed voorbereid naar het tuincentrum voor je aankopen, waarna het genieten kan beginnen. Ook als je alleen maar een balkon hebt, want ook daar kun je genieten van groen in allerlei vormen. 

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief