'Wintertijd is actietijd'

Wintertijd is meer dan alleen lekker rond de kachel zitten. Wintertijd is ook de tijd om in actie te komen, zelfs als de vorst nog niet heeft toegeslagen. De Duin -en Bollenstreek biedt alle gelegenheid. Hier vind je duinen, strand en heel veel wandel-, fiets- en skeelerpaden.

Kou is geen reden om in de wintermaanden niet lekker langs het strand te lopen of te rennen. Gewoon een dikke jas, een muts en een paar wanten en na de trip een lekkere kop chocolademelk of ander warm drankje nuttigen bij een van de vele strandtenten. Dit jaar zijn dat er extra veel, omdat het Hoogheemraadschap van Rijnland bij uitzondering toestemming heeft gegeven om meer strandtenten te laten staan in de winterperiode. Zo kan de horeca wat omzet genereren na een lange coronaperiode. Wil je liever wat meer actie? Het strand is ook dé plek om te vliegeren, te paardrijden of te fietsen. Kijk wel even goed waar dat allemaal mag.

Ook de duinen bij Katwijk en Noordwijk zijn plekken om lekker uit te waaien. Hier kun je wandelen, de kinderen laten spelen en zelfs op sommige plekken de hond meenemen. Heb je een mountainbike, probeer dan een van de routes die door de Noordwijkse duinen zijn aangelegd. Start en finish zijn bij de Duinweg en de route door het bos is eenrichtingsverkeer. Volgens kenners is het geen zware route, maar technisch wel lastig, want er zitten wat steile heuveltjes in. Wel opletten, want het duingebied wordt ook gebruikt door veel wandelaars en soms kruisen de paden elkaar. Heeft het gesneeuwd? Neem dan een slee mee om lekker een duintop af te suizen. Of huur een paar langlaufski’s en waan je even in Oostenrijk.

Fietsen kun je natuurlijk altijd in de Bollenstreek. Op een gewone toerfiets of lekker snel op een racefiets door de duinen of over de eindeloze fietspaden. Maar heb je een paar skeelers en het is droog weer? Trek ze aan en ga lekker op pad. Mooi asfalt vind je bijna overal. Dus geniet van de frisse buitenlucht en kom in actie. 

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief