'Favoriet Voorschoten'

Pak een willekeurige toeristische site en zoek naar Voorschoten. Daar word je al heel snel naar kasteel Duivenvoorde gestuurd of naar de Vlietlanden. Maar de beste tips krijg je natuurlijk altijd van de lokale bevolking. Voorschotenaren delen online hun mooiste plekjes en iedereen kan daar van meegenieten. Een paar voorbeelden.

Zo schrijft Mary Brouwers dat ze langs het water van de Vliet wandelt. Even luisteren naar het kabbelende water, genieten van de verschillende vogels en het uitzicht op de Vlietlanden. In elk jaargetijde is dit haar favoriete plek.

Lilian Leeuwenburgh loopt ook langs de Vliet. Zij gaat vaak richting de ophaalbrug om te genieten van het doorkijkje naar Vlietland voor een weids gevoel. Vooral de mooie lucht zorgt voor bonuspunten. 

Mieke van den Berg gaat graag naar het kerkhof rondom de Dorpskerk. Waarom? Ze kent er veel mensen en dwaalde er al rond toen ze kind was. Ze tipt haar plek op rijm.

Erika Spil, wethouder van Voorschoten, tipt de natuurspeeltuin aan Johan Willem Frisolaan. Kinderen uit de buurt hebben meegedacht over wat ze in de speeltuin wilden en dus is het een mooie, ruime plek geworden om te ravotten én vies te worden. 

Jan Koster gaat graag naar Landgoed De Horsten, waar hij graag over het Molenpad loopt. Een avontuurlijk pad met knotwilgen, afgewisseld met meidoornstruiken. In alle seizoenen mooi, tipt Jan en je kunt je bijna niet voorstellen dat je in de Randstad bent.

En zo zijn er nog veel meer tips van Voorschotenaren. Voor hun dorpsgenoten, maar ook voor bezoekers. Je vindt ze op www.wassenaar-voorschoten.info/nl/favoriete-plek 

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief