'Frisse neus in Leiderdorp'

Zin om even lekker naar buiten te gaan tijdens de wintermaanden? Een rondje over het strand of door de polder is natuurlijk altijd lekker. Maar waarom niet eens een keer richting Leiderdorp. Daar vind je park De Houtkamp met onder meer de Heemtuin.

Park De Houtkamp is ongeveer 17 hectare groot. In het park zijn speelweiden, maar ook groen- en waterpartijen. Hier kun je lekker wandelen en de kinderen laten rennen. Er is een kinderboerderij, dus vervelen is er niet bij tot je weer lekker uitgewaaid naar binnen kan om te genieten van de warmte binnenshuis.

Als je toch in de buurt bent, ga dan ook eens naar de Heemtuin die vlak bij het  MEC (Milieu-Educatief Centrum) ligt. Hier worden regelmatig tentoonstellingen gehouden over verschillende aspecten van natuur en milieu. De Leiderdorpse Heemtuin is aangelegd in 1970 en is op werkdagen het hele jaar open (tot maart van 08.00 tot 16.00 uur). Hier vind je alle landschappen uit de regio en de bijbehorende planten die hierbij horen.

Leuk om geregeld doorheen te slenteren en de  verschillende seizoenen te ervaren. De rust in de wintermaanden vormt een contrast met de herfsttinten van het najaar, het ontluikende groen in het voorjaar of het robuuste groen in de zomer. Elzenhoutwallen en de erfbeplanting van wilgen bij het huisje De Lange Akker zorgen ervoor dat je je even voelt teruggaan in de tijd.

En nog niet genoeg uitgewaaid? Dan kun je altijd nog de polder in. Daar liggen er genoeg rond Leiderdorp waar je zeker tijdens een winterse periode kunt genieten van een oer-Hollands landschap. 

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief