‘Redactie’

De zon kriebelt weer door de ramen en de temperaturen stijgen. Tijd om de ramen open te gooien en de frisse lucht binnen te laten stromen. Het wordt lente en dat wil je laten zien. Een paar tips om thuis in lentesfeer te komen.

Wat in de winter knus is, kan in de lente wat bedompt overkomen. Weg dus met al die plaids en kussens en zorg voor licht en ruimte in je huis. Kijk eens kritisch naar die overvolle vensterbanken, gooi weg die overtollige stapel boeken en kranten en neem eens een dagje vrij om een muurtje opnieuw te schilderen of een behangetje te vervangen. Met een paar ingrepen maak je je huis lente proof. En wie moeite heeft om spullen weg te gooien? Breng alles naar de kringloopwinkel, zodat iemand anders er weer blij van kan worden. 

Welke kleur in 2021 gaat domineren in de interieurs verschilt per woonexpert. Zo gaat de een voor donkerblauw, een ander voor beton grijs, terwijl een derde vooral kiest voor neutrale kleuren. Wat bovenal domineert zijn de lichte houtkleuren, duurzame materialen,  zoals bamboe en rotan en af en toe wat natuurlijke prints.  Een blijvertje is heel veel groen. Planten brengen sfeer in huis, maar ook buitenshuis. En juist daar ga je in het voorjaar aan de slag. Nu heb je nog kans om nieuwe planten neer te zetten. Denk eens aan vaste planten,  want dan ben je voor een paar jaar klaar. Maar wil je liever nog gauw een fel kleurtje in de tuin, maar heb je in de herfst geen bollen geplant? Koop gewoon een paar potten met bollen en zet ze in de tuin of in een leuke pot. Daar staan ze nog langer in bloei dan in de woonkamer.

De beste tuin tip voor 2021 komt wellicht van moedertje natuur zelf. Geef planten die vanzelf uit de grond komen ook eens een kans. Laat ze groeien en kijk hoeveel insecten erop afkomen. Haal eens een paar tegels uit je tuin en ruim niet te drastisch op. Zo help jij mee om een beetje natuur terug te krijgen en wie weet zie je straks kleurige vlinders in je tuin of kun je genieten van het geruststellende gezoem van dikke hommels op de wilde bloemen. Want juist in deze natuurlijke tuin heb je daar tijd voor

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief