‘Redactie’

Amsterdam gaat jaarlijks 15 tot 20 miljoen euro investeren om de stad beter bestand te maken tegen klimaatverandering. Denk aan groen dat voor verkoeling én voor opvang van regenwater zorgt. Tijd om deze zomer zelf ook eens aan de slag te gaan in en rond het eigen huis. 

Misschien ben je nog op tijd maar de beste manier om je huis én hoofd koel te houden, is zonwering. Liefst aan de buitenkant door middel van screens of zonneschermen. Heb je ze nog niet of lukt het niet meer om ze voor de eerste warme dagen te krijgen, hang dan een paar lakens voor je ramen.  Het ziet er niet uit maar helpt wel. Is het echt te erg? Laat dan een airco installeren maar neem dan ook die zonnepanelen. Airco’s zijn stroomvreters dus dan is schone stroom wel zo fijn. 

Ook een beetje laat maar denk eens na over meer groen rond je huis. Groen zorgt voor verkoeling dus denk na over een plek voor een boom. Het bladerdak werkt beter dan welke parasol. Hou er rekening mee dat een boom groeit dus zorg voor wat ruimte. Vervang ook eens wat tegels door planten of gras. Veel gemeenten stimuleren de ‘ontstening’ van tuinen dus draag jouw steentje bij. Heb je alleen een balkon? Een rek vol hangplanten is ‘cool’.

Ga je liever aan de slag in huis? De zomer is de tijd waarin je gemakkelijk je huis kunt opknappen. Check je schilderwerk en ga, op een niet te warme, dag aan de slag. Heb je zelf geen zin, regel dan snel nog een schilder(sbedrijf). Ook binnen kun je op een niet te warme dag best nog wat doen. Als je wilt sauzen, schilderen, behangen of een nieuwe vloer leggen, kun je spullen tijdelijk buiten stallen tijdens een paar droge dagen. Neutrale kleuren als Brave Ground van Flexa en Sandstone van Karwei zijn dé trend voor op de muur. Ga dan gelijk op zoek naar die nieuwe eethoek, bankstel of kast. In veel woonwinkels hebben ze een goede airco, dus shoppen is tijdens een hittegolf best een slim idee. 

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief