‘Zoek de schrijvers in Oegstgeest’

Oegstgeest eert in 2020 haar vele schrijvers. PC Hooftwinnaars als Jan Wolkers, Frédéric Louis Bastet en Frits Bernard Hotz woonden en werkten in dit 071-dorp, maar ook talloze minder bekende schrijvers deden in Oegstgeest hun inspiratie op. En dat is in het dorp terug te zien. 

Een van de manieren om de schrijvers in Oegstgeest te vinden is door het zoeken van muurgedichten. Zo is tegenover het geboortehuis van Jan Wolkers aan de Deutzstraat 7 een gedicht van hem te lezen. In de nieuwbouwwijk Haaswijk, op het pand aan de Jan Wolkerslaan 17, staat een gedicht van Anke Kuypers. Bijzonder is dat dit gedicht is vormgegeven door Bastiaan de Wit, een kunstenaar uit Oegstgeest, én op muziek is gezet door Hilmar Leujes, eveneens uit Oegstgeest.

Wil je het thuisfront laten weten dat je in dit schrijversdorp bent geweest? Koop dan de speciale Terug naar Oegstgeest postzegel bij de Rijnlandse Boekhandel. Zo heb jij, maar ook je kennissen, een leuk aandenken aan dit schrijversdorp. 

Nog een tip. Op donderdag 17 september wordt in de Boerhaavezaal van het Koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest een lezing gehouden over Frédéric Louis Bastet door Ruurd Halbertsma, conservator van het Rijkmuseum voor Oudheden in Leiden.
Reserveren via mvanderjagt@dorpsmarketingoegstgeest.nl

Wil je meer weten over Oegstgeest? Ga dan naar de Verhalenverteller, op de hoek van de Irislaan/ Lange Voort. Daar wordt de geschiedenis van Oegstgeest vertelt aan de hand van verhalen en herinneringen van inwoners. Staand op een heuvel legt een groot mensenfiguur zijn oor te luisteren op de aarde, precies op de plek waar de resten liggen van de vroegmiddeleeuwse burcht De Oudenhof. Op het bankje achter het beeld kun je uitrusten en luisteren. Handig, want de Verhalenverteller maakt onderdeel uit van de beeldenroute, een fietstocht van twintig kilometer. 

Wandelen door het groene dorp Oegstgeest is een aangename ervaring, bijvoorbeeld aan de hand van de Boerhaave route, of een wandeling door het leven van Wolkers. Maar ook winkelwandelen is een leuke bezigheid in het mooie winkelgebied de Kempenaer. Het eigentijdse winkelcentrum De Lange Voort is eveneens een bezoekje waard en er is nog het geheel nieuwe bedrijventerrein de Boeg met onder andere Tuincentrum De Bosrand en de Praxis. Maak zeker een “Reis door de mens” bij CORPUS. Reserveren is verplicht.
www.corpus.nl   

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief