‘Oegstgeest’

Oegstgeest is een schrijversdorp. Eén van de beroemdste schrijvers is Jan Wolkers met zijn boek Terug naar Oegstgeest. Deze schrijver heeft zijn hele jeugd in het dorp doorgebracht. Er zijn veel plekken die hij in zijn boek beschrijft waar je nog steeds heen kunt.

De afgelopen maand oktober werd deze schrijver centraal gezet. Wolkers stierf op 19 oktober en werd op 26 oktober geboren. En dus waren er allerlei acties zoals een Terug naar Oegstgeest- en een Wolkersbrood, gevuld met Turks fruit, bij bakkerij Hugo de Groot in de Kempenaerstraat en een paar keer een Wolkerswandeling. Ook in de bibliotheek in Oegstgeest was veel aandacht voor deze Nederlandse schrijver.

Daarnaast heeft de schrijver Onno Blom, op verzoek van Dorpsmarketing Oegstgeest, een podcast over Jan Wolkers gemaakt. Onno, die een biografie over Wolkers schreef, neemt de luisteraar mee naar de periode dat Wolkers opgroeide in Oegstgeest. In de podcast komen bijzondere verhalen terug, zoals over de veranderende bestemming van zijn geboortehuis aan de Deutzstraat, zijn schooljaren en de gebeurtenissen in en rondom Kasteel Oud – Poelgeest.

Hoe je de podcast kunt beluisteren, is te vinden via de website van Dorpsmarketing Oegstgeest: www.terugnaaroegstgeest.nl. Via YouTube kun je ook een introductiefilmpje vinden via deze link:

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief