'Warmte en Licht'

Daar snakken we in de wintermaanden allemaal naar. Alleen hoe krijg je dat voor elkaar zonder dat je direct je hele huis moet verbouwen? Simpel. Kussens, plaids, gordijnen en vloerkleden, plus de nodige kaarsjes zorgen ervoor dat de winter niet lang genoeg kan duren.

Het mooie van het Nederlandse klimaat is het duidelijke verschil van de seizoenen. De lente met langer wordende dagen en de eerste zonnestralen op je snuit. De zomer met lange avonden en steeds vaker een flinke hittegolf. Het najaar met afwisselend storm en rustige dagen met verkleurende bomen en de laatste warme zonnestralen. En dan de winter waarin je heerlijk binnen kunt blijven en de warmte zoeken na een frisse wandeling of fietstocht.

Voor dat laatste is een lekker vloerkleed, liefst hoogpolig, onder je voeten een vereiste. Gordijnen zorgen ervoor dat je de buitenwereld buitensluit en de warmte binnenhoudt. Zeker als jouw huis nog niet helemaal goed geïsoleerd is, ziet het er niet alleen mooi uit, maar kan het ook veel geld schelen. Plus het is nog eens beter voor het milieu. Met kussentjes en lekkere dekens zorg je voor een warm en comfortabel plekje in je woonkamer. Op die manier kun je ook de huidige interieur een eigentijdse oppepper voor weinig geld geven. Kussentjes en een deken vind je in alle kleuren, stijlen en prijzen.

Ook fijn is als je in de wintermaanden nog kunt genieten van de tuin of balkon. Als je een beetje luie tuinder bent, laat je het oude groen staan. Dat is niet alleen fijn voor de vogels en andere dieren, die er voedsel en een schuilplek vinden, maar ook voor jezelf. Met een beetje vorst geniet je straks van de bevroren sprieten en zaaddozen. En als je dan ook de vogels trakteert op een pindasnoer of vetbol, heb je ook nog wat te zien. Wie een (met zonnepanelen uitgerust) tuinlampje neerzet, kan zelfs ’s avonds genieten van een feeëriek uitzicht.

Zet dus gerust je eettafel of je zitbank wat dichter bij het raam voor het uitzicht en natuurlijk wat extra daglicht. En wordt het donker, steek dan eens een extra kaarsje aan. Dat geeft sfeer, zelfs als je kiest voor elektrische kaarsen die soms niet van echt te onderscheiden zijn. Kun je niet wachten op het voorjaar? Haal het gewoon in huis. De eerste potjes met bloembollen kun je voor de kerst al kopen bij de bloemist of supermarkt.

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief