Van bestellingen per fax en telefoon naar app

25 jaar geleden, in 1995, opende Domino’s Leiden haar deuren voor het publiek. De winkel vestigde zich als één van de eerste Domino’s winkels van Nederland aan de Pelikaanstraat. Later verhuisde de winkel naar de Stationsweg. Inmiddels heeft Domino’s drie vestigingen in de stad. En is de keten gegroeid naar 300 winkels in Nederland. In de afgelopen tijd is er veel veranderd, en ook weer niet. Domino’s Leiden blikt terug. 

Toen

Terug naar het jaar 1995. Er waren toen nog geen smartphones. Ook het concept Domino’s en maaltijdbezorging was bij veel Nederlanders onbekend. Voor de mensen uit Leiden kwam daar verandering in, toen toenmalig franchisenemer Ronald Dekker de deuren van zijn Domino’s opende. Inmiddels werkt Dekker voor het hoofdkantoor van Domino’s en is hij verantwoordelijk voor ontwikkeling van nieuwe winkels. Op de vraag ‘is er veel veranderd in de afgelopen 25 jaar? Antwoord Dekker:  “In de basis is er veel hetzelfde gebleven. Toentertijd was onze missie om verse pizza’s zo snel mogelijk bij onze klanten te krijgen. Dat is nog steeds zo. Maar de huidige technologie heeft wel veel veranderd in de wijze van bestellen. Dat is nu een stuk gemakkelijker. 25 jaar geleden rinkelde de telefoon non-stop in de winkel. We hadden 12 telefoonlijnen nodig om alle bestellingen één voor één op te nemen. In die zin is het nu een stuk ‘stiller’ geworden in de winkel. Nu kun je bestellen via de website en apps en komen er tientallen bestellingen tegelijkertijd binnen. Het heeft onze manier van werken in de winkels compleet veranderd.”

En nu

Waar in het verleden alles via de telefoon  en per fax ging, gebeurt tegenwoordig meer dan 80% van de bestellingen online. Ook de manier van bezorgen is niet meer hetzelfde. Met de komst van E-bikes wordt 75% van alle bestellingen elektrisch bezorgd. De winkel in Leiden is dan ook niet meer hetzelfde als al die tijd terug. Na de nodige verbouwingen is het voormalig afhaal restaurant omgetoverd tot een prachtig restaurant met veel ruimte en flair. Wat er nog te wachten staat weet niemand, maar Domino’s Leiden zal er over 25 jaar zeker nog steeds staan.  

Veiligheid op 1 

Met het oog op de veiligheid van haar klanten en werknemers, houdt de winkels zich aan de landelijke maatregelen, zoals contactloos afhalen en bezorgen van de maaltijden. Meer informatie over Domino’s en haar maatregelen tegen COVID-19 is te vinden op www.dominos.nl/covid-19 

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief