‘Interview’

  • De Ballon

  • Haarlemmerstraat 265-267
    2312 DT Leiden

  • Tel. 085-0773362

‘Dé Ballon. Voor alle feesten.’ Dat prijkt op de gevel van het winkelpand aan de Haarlemmerstraat 265. Een naam die precies weergeeft wat je in deze nieuwe winkel vindt. Ballonnen, ballonnen en nog eens ballonnen. Voor welke gelegenheid dan ook.

De Ballon is sinds oktober open. Eigenaar Guido Bokstijn heeft de voormalige feestartikelenwinkel omgetoverd tot een grote ballonnenwinkel. ,,Een pilot want in Den Haag houden we nog onze feestartikelenwinkels. Maar in Leiden vind je geen hoedjes, pruiken en maskers meer. Alleen des te meer ballonnen, een product waar we ons helemaal in specialiseren.’’

In de winkel vind je ballonnen in alle maten en soorten. Latexballonnen die je zelf kunt opblazen, in allerlei maten en met allerlei opdrukken voor verjaardagen, geboortes, huwelijken en andere feesten. Er zijn kleine busjes helium zodat je de ballonnen gemakkelijk in de lucht kan laten hangen, zonder met een betonboor het plafond te lijf te gaan. Maar ook folieballonnen in alle vormen en met allerlei opdrukken als leeftijden, dieren, sprookjes en met liefdesverklaringen. Klaar om zo in huis te worden neergezet. Ook komt De Ballon eventueel thuis om bijvoorbeeld een erehaag van ballonnen te maken die buiten kan worden neergezet. En wie graag een foto van een jarige job op een ballon wil hebben, kan daarvoor eveneens in de winkel terecht.

Guido: ,,Nieuw is dat je in deze winkel een bos ballonnen kunt laten samenstellen. Vergelijk het maar met de bloemist die een boeket samenstelt van de bloemen die in de winkel zijn. Alleen nu maak je een bos van ballonnen, speciaal voor jou’’, vertelt eigenaar Guido. Ook voor de komende feestdagen heeft De Ballon van alles om je huis eens op bijzondere wijze te versieren. Wat dacht je van een rendier, gemaakt van kleine ballonnetjes, of een kerstboom van ballonnen. Of de Sint en Pieten-ballonnetjes die in de winkel te koop zijn.

Guido Bokstijn is trots op de nieuwe winkel die voor elke gelegenheid wel een ballon heeft. ,,Ballonnen zijn gemaakt van latex, een natuurproduct dat honderd procent afbreekbaar is. Het is dus milieuvriendelijke decoratie die je uiteindelijk bij het restafval wegdoet. Het laat geen rotzooi achter in het milieu. Ballonnen zijn dus eigenlijk hele groene decoraties.’’

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief