‘Redactie’

Gezellig een kerstmark afstruinen zit er dit jaar waarschijnlijk niet in. Net zoals met grote groepen familie en vrienden genieten van een kerstdiner, een kerstdienst of een mooie kerstzang. Een paar tips om misschien op een andere manier, maar zeker niet minder, toch feest te vieren.

De boom

Maak eens wat extra werk van je kerstboom. Ga op tijd naar de kerstbomenverkoopplekken, zodat je nog keus hebt. Of rij richting Voorschoten waar je op Landgoed Duivenvoorde vanaf 5 december zelf een boom kunt uitspitten (en later weer terugbrengen) of omzagen. Zo kom je vanzelf in de kerstsfeer.

Versiering

Ga langs een leuke winkel of tuincentrum voor wat nieuwe versiering. Grasduin het internet af en laat je inspireren over de verschillende trends zoals warm winters, romantisch landelijk of traditioneel met wit, groen, zilver en kerstrood. Ook leuk is om eens kerstversiering te ruilen of ga eens kijken in een van de vele kringloopwinkels. Daar scoor je vaak de bijzonderste kerstspullen voor een habbekrats.

Kerststuk

Wil je graag nog wat kerststukjes op tafel of aan de muur? Vraag die twee vriendinnen of buurvrouwen om een avondje kerststukjes te maken (op 1,5 meter afstand). Neem allemaal je kerstspullen mee en deel alles. Zo heeft iedereen weer nieuwe spullen én een gezellige avond.

Kerk

Ga naar een kerk in de omgeving voor wat extra kerstsfeer. Normaal stap je zo een dienst binnen maar dit jaar is alles ingewikkeld, dus kijk goed hoe de coronaregels zijn. Maar geen fijner kerstgevoel dan samen met anderen te zijn.

Spelletjes

Laat de iPad en Playstation eens twee dagen links liggen. Koop een ouderwetse puzzel, die je desnoods onder de kerstboom legt als familiecadeau, waar je gezamenlijk aan werkt. Of haal die bordspelletjes eens van zolder. Een paar kaarsen erbij en wat kerstkransjes en gezellig dat het is.

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief