Kerst update voor in huis

Klaar voor de feestdagen? Of moet jouw huis nog even een snelle kerstoppepper krijgen? Nu heb je nog tijd om lekker te shoppen en rond te neuzen in de vele woonwinkels in de regio, zodat jij er deze winter weer helemaal up-to-date én gezellig bij zit. Een paar tips geven we alvast mee.

Een kleurtje op de muur zit er natuurlijk zo op. Als je daarvoor kiest, weet dan dat er een paar kleurenschakeringen helemaal in zijn. Groene tinten zorgen voor een natuurlijke uitstraling en met de juiste tinten toont het warm en gezellig. Rode/ terra kleuren zorgen voor warmte. Maar vergeet ook het hippe blauw niet. Dat is een koele kleur maar wel mooi helder en goed voor een accent. Datzelfde geldt voor geel. Daarmee haal je het voorjaar in huis, maar gebruik het spaarzaam. Heb je weinig budget? Dan is dit dé manier om je huis voor een paar tientjes weer een eigentijdse look te geven. Maar let wel op dat de kleur die je kiest, past bij je meubels, want anders moet je alsnog op pad.

Leuk is om voor de kerstperiode een (kunst) kerstboom te nemen die past bij je nieuwe interieur. Gewoon een paar nieuwe ballen kopen en combineren met je klassieke zilveren of gouden ballen voor extra sfeer. Of kies voor een leuke mengelmoes, ook altijd een blikvanger in je huis. Wil je geen boom maar wel kerstsfeer? Gebruik die hanglampen om je kerstversiering aan te hangen. Of spuit een paar takken, die je tijdens een boswandeling hebt gevonden, in een mooie kleur. Gewoon in een mooie vaas of planten pot stoppen en lampjes erbij en je hebt een blikvanger van jewelste. Geef die leuke kerstkaarten een mooi prominent plekje in huis, zodat je kunt genieten van de warme kerstgroeten van je vrienden en familie.

In januari ruim je alles weer lekker op. Dat voelt fris en ruim voor het nieuwe jaar. Mocht je het nu wat kaal vinden, zet dan gewoon een paar extra kaarsen neer. De avonden in januari en februari zijn nog behoorlijk donker. Of koop een paar mooie groene planten die je op de plek van de kerstboom zet. Het staat leuk en het is gezond om groen in huis te hebben. Nog een idee is om het voorjaar alvast in huis te halen. Sla je slag door bloembollen op pot te kopen. Het ruikt heerlijk, geeft gelijk kleur en je trekt de lente alvast je huis in. Keus genoeg bij supermarkten en bloemisten.

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief