‘Restella: Leidse parketspecialist vaart eigen koers

Restella
Lange Mare 76,
2312 GT Leiden
Tel. 071-5120221

www.restella.nl

Rick Piepenbrink, eigenaar van Restella in Leiden, komt er eerlijk voor uit: “Ik kan bijspringen bij het leggen van een vloer, maar laat het liever over aan de nog meer ervaren vakmensen. Mijn kracht ligt in het adviseren en begeleiden van de klanten. Ik vind het ook het leukste aan dit werk: mensen blij en tevreden maken en tevreden houden met hun nieuwe vloer.” Ik heb hier een  gesprek met een bevlogen man die eigenlijk per toeval in de parketwereld terechtkwam en door enthousiasme en leergierigheid het vak in de vingers kreeg. 

Ik ben in 2010 een nieuw bedrijf begonnen op de oude locatie van Lestella namelijk Restella, met de R van Rick, eigenlijk Roderick, als eerste letter. Als echt winkeldier vind ik het heerlijk om in de winkel te staan, ik heb graag mensen om me heen.

Vorig jaar ben ik verhuisd van de Stille Rijn naar deze plek, de Lange Mare 76 te Leiden. Dit is 500 meter verderop maar een wereld van verschil: een leuke winkelstraat met een bloemenzaak, een fietsenwinkel, een tabakszaak, een supermarkt, etc. Er is veel aanloop, ook door de week. Het is ook een mooie, lichte ruimte waar ik veel vloeren kan laten zien.”

“Door goed naar de klant te luisteren en door te vragen tijdens het gesprek, krijg ik een goed beeld om het juiste advies te leveren.

Wij maken tegenwoordig 90% van onze houtenvloeren op vloerverwarming. We zijn hier in gespecialiseerd en gecertificeerd dealer.

Ons kernassortiment van parket bestaat uit talloze varianten in patroon, formaat en afwerking. Maar ook uit speciaal maatwerk.

Niet alleen houten vloeren, maar ook PVC vloeren met een clickverbinding plaatsen we veel op vloerverwarming. Vooral vloeren van Floorify zijn hier uitermate geschikt voor. 

Op dit moment komt een dame de showroom binnen. Zij heeft een tube met kit besteld. Rick staat op, geeft haar de tube plus een kitspuit die ze mag lenen: geen borg, want hij vertrouwd erop dat ze hem komt terug brengen. “Kijk dat is nou Rick, die doet niet moeilijk, die vaart gewoon zijn eigen koers.”

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief