‘Redactie’

Veel Nederlanders krijgen de kriebels als de weermannen melden dat er een vorstperiode op komst is. Dan halen ze de schaatsen van zolder en zien ze zichzelf al lekker zwieren over de plassen en sloten. Want wat is mooier dan met een paar graden onder nul, met de wind in de rug en een zonnetje op je snuit over zwart ijs te glijden. Pas als de enkels gevoelig worden, stop je bij een geïmproviseerde koek en zopie voor een chocolademelk of een bak snert.

Toch hoef je niet te wachten op een winterse periode om een mooie tocht te maken. Skeeleren is een goede voorbereiding op een schaatswinter, maar is zeker in de zomermaanden een inspannende en leuke bezigheid. Alleen is het wel handig om eerst te oefenen op een veilige baan. 

Dat kan in Leiderdorp, waar de Vereniging IJssport Leiderdorp aan de Boomgaardlaan, een skeelerbaan heeft liggen. Hier kun je rustig proberen de techniek van het skeeleren, die veel op schaatsen lijkt, uit proberen. En, wat heel belangrijk is, leren hoe je precies met jouw skeelers kunt stoppen. Sleep je met de wieltjes over de grond of gebruik je de rem die op sommige skeelers zit? Voordat je je tussen het verkeer waagt, is dat wel handig om uit te testen. Vergeet niet om bescherming te dragen voor de knieën, polsen en een helm want het asfalt is hard. 

De skeelerbaan Leiderdorp is dagelijks open. ‘s Avonds zijn er vaak besloten trainingsuren, dus kijk altijd even op de site van ijssportleiderdorp.nl of de baan open is. De skeeleraars kunnen al vanaf april op de baan terecht en wie weet ben jij straks in de zomermaanden al klaar voor een prachtige tocht over de Hollandse fietspaden. Met die toertocht over het ijs zit het dan in de komende winter ook wel goed.

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief