Kerst update voor in huis

In winterse sferen komen? Dat kan prima in Leiden waar vanaf 7 december de ijzers kunnen worden ondergebonden in het hartje van de stad. Op de Nieuwe Rijn ligt een mooi glad vloertje, waar je een rondje kunt maken.

Het kunstijsbaantje is vooral geschikt voor de hockey- en kunstschaatsers. Voor de echte cracks, die graag kilometers maken op natuurijs, is de baan niet geschikt. Een schaatser op noren is namelijk in een paar slagen aan de overkant van de baan. Zij kunnen beter naar de Leidse ijsbaan aan de Vondellaan gaan, waar je overdekt een rondje van 200 meter kunt maken. Een perfecte plek om lekker in Leiden aan je bochtentechniek te werken of om alvast een beetje te wennen aan ijs voor als straks de sloten en grachten dichtvriezen.

Voor de schaatsers die vooral voor de gezelligheid een paar uurtjes op het ijs willen doorbrengen, is het baantje in het stadshart perfect. Hier draai je een paar rondjes, klets je lekker bij en kun je genieten van de capriolen van de andere schaatsers. Ideaal voor kinderen, zodat de ouders rustig over de kerstmarkt een rondje kunnen maken.

Dus zoek maar op die ijsmuts en die wanten. Heb je geen schaatsen? Geen probleem, want bij de ijsbaan kun je schaatsen huren.

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief