‘Interview’

Geruisloos van A naar B. Zo omschrijft Ica Lucas haar beide verhuizingen naar en vanuit Engeland door het Leidse verhuisbedrijf Jan van Duuren & Zn. ”Niets gesneuveld of beschadigd, niets weg en vooral geen zorgen. En dat midden in een periode met Covid-19.”

Drie jaar geleden verhuisde Ica met haar man Maurits en kinderen Max en Noor (toen 8 en 7 jaar oud) vanuit Den Haag naar het Engelse plaatsje Crowthorne. Bij drie verhuisbedrijven werden offertes opgevraagd. De keus viel uiteindelijk op het Leidse bedrijf Jan van Duuren & Zn, internationaal verhuis- en transportbedrijf. “Niet alleen qua prijs en kwaliteit sprong Van Duuren eruit, maar ik kreeg ook verschillende goede referenties van kennissen. Van Duuren rijdt geregeld naar Engeland en bij een internationale verhuizing met jonge kinderen, wil je dat alles vlekkeloos verloopt. De impact van een dergelijke verhuizing is best groot.”

De keuze voor Van Duuren bleek een goede, want, zo constateert Ica achteraf, de verhuizing naar Crowthorne was het minst vervelende van alles. ”De mannen van Van Duuren pakten alles in, kwamen op tijd, waren behulpzaam en leuk voor de kinderen. Ze reden niet weg voordat alles in orde was. Dat maakt echt het verschil hoor.”

Na drie jaar in Engeland te hebben gewoond, werd in maart besloten om in de zomervakantie terug te gaan naar Nederland. Max, inmiddels 12 jaar, moest in september naar de middelbare school en dat was een logisch moment voor een terugkeer van het gezin. Alleen brak vlak nadat de beslissing was genomen, de coronacrisis uit. Dat veranderde alles. Zo werd het nieuwe huis in Wassenaar via facetime bezichtigd en de verhuizing op afstand geregeld met Van Duuren. Ica: “We hebben dit keer wel zelf ingepakt en geregeld contact gehad of alles nog kon doorgaan. Op het moment dat de mannen van Van Duuren woensdag aankwamen, zijn wij naar een hotel gegaan. Alles was erop gericht dat wij mochten reizen naar Nederland. We konden daardoor rustig afscheid nemen van vrienden en we hebben de laatste avond nog met de verhuizers in een lokale pub gegeten. Net zoals in 2017 overigens, want we hadden dezelfde verhuizers. En het was weer gezellig.”

Eenmaal in Nederland stonden maandag alle spullen in het nieuwe huis in Wassenaar. “Zo professioneel, ervaren en met zorg. De wasmachine, de droger; alles werkt als ze vertrekken. We zijn nu een paar maanden verder en we moeten alleen nog een paar lijstjes ophangen. Maar zo gaat het altijd toch?”

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief