Zachtheid in huis en voorjaarstuin
Het zonnetje wordt warmer en de vogels laten van zich horen. Hét teken dat het voorjaar echt in aantocht is. Dat betekent dat de deuren en de ramen open mogen en de winterse dekens kunnen worden opgeborgen. Tijd om het huis lekker op te frissen. Een paar tips.
Trendwatchers voorspellen dat zachte en romantische interieurs dé hit van 2020 worden. Zachte aaibare stoffen als fluweel maken een heuse comeback als bekleding van dat klassieke stoeltje, maar ook voor de gordijnen. Op de muren zachte kleuren als grijs, roze of groen (Tranquil Dawn is de Flexa kleur van 2020), of een behangetje met zacht getinte bloemen. Zo hoef je niets meer aan de muur te hangen om toch een levendig interieur te krijgen. En, ook helemaal weer terug, is bruin in allerlei tinten. Lekker robuust hout maar ook het zoete spiced honey mag weer gezien worden, zeker in combinatie met die zachte stoffen en heel veel bloemmotieven. Zo haal je de natuur in huis. Maar ook in combinatie met een fris kleurtje doet bruin het goed. Wil je het liever toch wat strakker? Kies dan voor duifgrijs of net niet spierwit zoals wolkenwit. Dus haal die pot verf of die rollen behang en geef je interieur een facelift. Voor weinig moeite heb je al gauw een groots effect. Is je meubilair nog niet aan vervanging toe? Een leuk kussen doet ook wonderen.
Tuin
Ben je toch bezig met je huis, vergeet de buitenkant niet. Zet nu die potten met bloembollen buiten, want daar bloeien ze veel langer dan binnen in huis. Felgekleurde tulpen, geurende hyacinten of bijzondere narcissen doen het altijd goed, maar er zijn nog veel meer bloembollen als irissen en kievitseitjes. En wil je deze zomer ook kleur in de tuin, plant dan nu de zomerbollen. Dat kan gewoon tussen de vaste planten door, zodat altijd ergens een kleurtje is te zien. Na half mei kunnen de zomerbloeiers naar buiten die je vanaf dat moment in alle tuincentra kunt vinden. Traditioneel is dan de kans op nachtvorst voorbij. Heb je te weinig plek voor al dat groen? Haal gewoon een paar tegels weg. Zo help je mee aan een betere afwatering én je maakt het jezelf gemakkelijker. De plant gaat zelf op zoek naar water waardoor een dagje zonder gieter, niet gelijk een ramp is.