‘Klimmen en klauteren’

Water en modder. Klimmen en klauteren. Wat wil een kind nog meer. Ben je even toe aan een plek waar je je kinderen heerlijk kunt laten ravotten zodat ze ’s avonds lekker moe in bed tuimelen, ga dan eens naar Voorschoten.

In dit dorp met een fraai historisch centrum, een prachtig park rond kasteel Duivenvoorde en natuurlijk de natuur van De Horsten om de hoek, zijn er genoeg plekken waar je je kroost lekker kunt laten buiten spelen. Maar niets haalt het toch bij een fijne speelplaats waar alles is ingericht op kinderen. Aan de Veurseweg, vlak achter Hotel De Gouden Leeuw, vind je sinds september 2017 zo’n plek. Hier kunnen de kids door grote buizen kruipen, met touwen van boom tot boom bengelen, op een speelhuisje klauteren, met een vlot een plas oversteken of met gietertjes en pompen in de weer zijn. Geen plek voor mooie kleren, maar wel een locatie om, samen met andere kinderen, te genieten van het buitenspelen. 

De Voorschotense natuurspeeltuin is open tot 20.00 uur. Parkeren kan bij Hotel De Gouden Leeuw. En mocht het coronavirus bij het verschijnen van deze editie van 071nieuws onder bedwang zijn, dan kunt u daar (of in het Voorschotense centrum) het uitje afronden met een lekkere snack.

Overigens, als de kinderen niet genoeg hebben gedaan, ga dan eens op bezoek bij de vlakbij gelegen kinderboerderij. Ook daar vermaakt het kroost zich al gauw een uurtje. Deze plek was overigens gesloten tijdens de coronacrisis, dus check even de website: www.stichtingkinderboerderijvoorschoten.nl 

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief