‘Woontip’

Winter 2020 wordt een thuisblijfwinter. Natuurlijk wil je af en toe een frisse neus halen, maar thuis werken en je thuis vermaken, blijft in coronatijden nog steeds een belangrijk uitgangpunt. Dus maak je huis dus klaar voor een winter waarin dat thuisblijven geen straf, maar een feest is.

Waar heb je in de wintermaanden het meest behoefte aan? Warmte, zeker als je van buiten komt. Maar je hebt geen zin in een vette energierekening dus check je huis nog eens voor het echt koud wordt. Sluit tochtgaten af, hang dikke gordijnen op en zet je meubels niet voor de verwarming. Koop een vloerkleed, liefst een dikke want zo houd je lekker warme voeten. Vergeet niet om ook je verlichting langs te lopen, want met ledverlichting spaar je geld en ze zijn er inmiddels in talloze uitvoeringen.

Verder kun je natuurlijk op zoek gaan naar warme plaids en lekkere kussens voor lange winteravonden. Kies voor één stijl. Rust krijg je met bij elkaar passende tinten, speelser is om te kiezen voor een leuke print. Sfeer maak je met kaarsen in allerlei vormen en kleuren en soms zelfs met geuren. Zet eens wat gekleurde vazen bij elkaar voor een bijzonder effect. Wat groene planten zorgen voor zuurstof en extra sfeer.

Investeer in wat extra vermaak, bijvoorbeeld door een mooie televisie aan te schaffen, zodat je met je gezin of vrienden kunt kijken naar een goede film of interessant televisieprogramma. Of verwen jezelf met nieuwe geluidsapparatuur, want hoe leuk is het om samen naar een muziekje te luisteren, vergezeld van een goed glas wijn en een spannend boek?

En ben je het zat om op deze manier te overwinteren? Koop dan alvast de allereerste tulpen of hyacinten (op pot of als snijbloem), die vanaf de kerst weer volop te koop zijn. Ze ruiken lekker en halen alvast een vleugje lente in huis. Daar heb je na de donkerste dagen van het jaar met Kerstmis en de jaarwisseling ook wel weer behoefte aan.

Artikelen laatste uitgave

Kies een categorie

Archief